Малко след избухналата речева битка с папа Франциск основният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп се опита да свали напрежението, заявявайки, че Папа Франциск е свършил добра работа и че неговите изявления по същество не са битка с Папата, съобщават световните агенции.

 

Припомняме, че Папа Франциск заяви неотдавна, че е привърженик на тезата за строеж на мостове, а не на стени между хората. От своя страна Тръмп нееднократно се изказва срещу мигринтите от Мексико и призовава за издигане на стена срещу техните ежедневни влизания в САЩ. Папата порица това изявление на милиардера и кандидат за президент.

 

Тръм реагира мълниеносно и нарече репликата на Папапа «позор». Милиардерът дори добави, че ако Ислямска държава нападне Ватикана, Папата ще се моли той да стане президент на САЩ.

 

В момента Доналд Тръм успокоява топката и заяви: «„Не ми харесва борбата с папата. Това не е борба. Той не каза това, което медиите съобщават. Считам, че папата  е чул само едната страна на историята, която вероятно е на мексиканското правителство. Изпитам голямо уважение към Папа Франциск. Той е крайно енергичен, което ми харесва», — каза Тръмп на събитие в Южна Каролина.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;