САЩ биха искали да се възползват от успехите на Куба в разработката на ваксината против рака, заяви пред журналисти представителят на Белия дом Джош Ърнест.

 

«Би било добре за целия свят да се опитаме да се възползваме от важните успехи, които е постигнала Куба», — каза Ърнест.

 

«Правителството на Куба е вложило много в медицинските технологии и подобряването на нашите отношения с кубинците ще позволи на медицинските експерти от САЩ да задълбочат връзките и изследванията в медицинската сфера с лекарите от Куба», — добави представителят на Белия дом.

 

Президентът на САЩ Барак Обама обяви по-рано за крупна инициатива в разработката на средства за лечение на онкологичните заболявания. Администрацията на САЩ ще отдели за целта 1 милиард долара през 2017 финансова година.

 

Инициативата на Обама е обявена 45 години след аналогичната инициатива на президента Ричард Никсън, получила названието «Борба с рака». Независимо от прогреса на медицинските изследвания, болестта до момента не е победена не само от изследователи от САЩ, но и от учени и медици от целия свят.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;