Видеото показва части от руската военна операция в Сирия.

 

Най-значимите събития за 18 февруари във военния конфликт в Сирия се случиха в северна Латакия. В този район правителствената войска след упорита съпротива от страна на джихадистите овладя последните три населени места по пътя към цитаделата на въстаниците — Кинсиба.

 

След това бяха завзети две стратегически височини, което позволи да се държат улиците на населеното място под постоянен обстрел.

 

Крайната цел на сирийската армия бе обкръжена от всички страни. Терористите имаха само един тесен изход към турската граница. Тази стратегия по-рано бе използвана при освобождението на град Рабия. Това позволи запазването на по-голямата част от сградите и инфраструктурата на населеното място от разрушения, а и така се постигаха по-незначителни загуби.

 

С подкрепата на плътен огън от височините, сирийските командоси преди три часа започнаха щурма за Кинсиба. Ислямистите не издържаха щурма и първоначално се изтеглиха в покрайнините на населеното място, а после масово тръгнаха да бягат през оставения им вече коридор.

В резултат сирийската армия напълно прочисти северна Латакия от метежници и получи изход към провинция Идлиб.

Ура!

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;