Египет е за ненамеса в Сирия, заради уважението ни към сирийския народ и заради постигане на политическо регулиране, заяви президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси по време на срещата си с представители на средствата за масова информация на Кувейт.

 

«Позицията на Египет по отношение на кризата в Сирия е ясна и неизменна. Тя е за ненамеса в Сирия, заради уважението ни към волята на сирийския народ, необходимостта от борба с тероризма и екстремизма и стремежа ни към политическо решение и запазване целостта на сирийската територия», — цитира думите му египетският новинарски портал «Маср ал-Ихбария».

 

На въпроса на кувейтските журналисти за «обръщането» на Египет към Русия в последно време, ас-Сиси поясни, че «двете страни са свързани с исторически двустранни отношения, които се характеризират със сътрудничество в различни области, в това число и във военната».

 

Египетският президент подчерта, че страната му като цяло води балансирана външна политика и поддържа добри отношения с всички държави, включително със САЩ, Европа, страните от Азия.

 

Тагове: ; ; ; ; ;