BLOOMBERG: Вашингтон е безпомощен в Сирия, там диктува Русия!

BLOOMBERG: Вашингтон е безпомощен в Сирия, там диктува Русия!Мюнхенските съглашения за прекратяване на огъня показаха безпомощността на Вашингтон в Сирия, твърди Марк Чемпиън. Съдбата на конфликта зависи от интересите на Русия.

 

Съдбата на примирието в Сирия зависи от Русия, твърди политическият анализатор на Bloomberg View Марк Чемпиън.

 

«От кога Русия, а не САЩ, започна да има решаващата роля в Сирия? От сега. Условията за прекратяване на огъня показаха безпомощността на Вашингтон в Сирия»,  — твърди аналитикът.

Завземането на Алепо може сериозно да повлияе на хода на сирийската криза — това не само ще се превърне в символ на успеха на Москва, но и ще направи нееднозначна оценка на западните държави за действията на Русия в Сирия, добавя Марк Чемпиън.

 

Освен това, контролът над териториите, напуснати от бойците на Ислямска държава ще бъде в ръцете на Башар Асад, а не в ръцете на подкрепяните от Турция и САЩ въстаници.

 

«Проблемът на Кери, САЩ и техните съюзници е в това, че от настоящия момент всички карти са в ръцете на Путин. Русия може и да не е доминираща сила в Близкия Изток, но тя, без всякакво съмнение, е такава в Сирия», — прави извода си аналитикът.

Коментари:

Зареждане ...