Губернаторът на Закарпатието Генадий Москал заяви, че местните ръководители не бързат да преименуват улици, градове и села в съответствие със «закона за декомунизацията», затова съвсем скоро той сам ще се заеме с това.

 

«Кметовете и селските лидери масово саботират изпълнението на закона. След 22 февруари пълномощията за преименуването на улиците преминава към председателя на областната администрация, който за три месеца ще осъществи «декомунизацията». Предупреждавам, че аз няма да се церемоня с никого», — написа Москал в понеделник в сайта си.

 

Според него, някои «прокомунистически» улици, улички, паркове и площади ще върнат историческите си имена, някои ще бъдат наречени в чест на загиналите в Донбас силоваци.

 

Както отбеляза губернаторът, новите имена ще ги дава той.

 

«Всички Червеноармейски улици ще станат улици на Червените фенери, улиците на името на  Чапаев  ще носят имената на Петка и Анка, улицата на Павел Корчагин — отива в историята, улицата на Будьони ще стане улица на Анонимните алкохолици, улица Джерзински — улица на Козята брада и т.н. Относно улиците, които носят името на Ленин, все още не съм решил как ще се казват», — пише Москал.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;