Турска войска не у влизаля в Сирия през почивните и Анкара не планирада изпраща сили в съседката си. Това заяви турският министър на отбраната Исмет Йълмаз и отхвърли порано появилите се съобщения, предаде Анадолската агенция.

Правителството на Сирия съобщи, че по всяка вероятност  в страната са влезли  100 въоръжени лица с 12 пикапа, натоварени с тежко въоръжение и муниции.

 

«Това не е вярно. Няма навлизане на турски военни в Сирия», каза Йълмаз пред турска парламентарна комисия, когато бе помолен да коментира твърденията на сирийското външно министерство, отправени в писмо до Съвета за сигурност на ООН.

 

Турската армия обстрелва през почивните дни цели на кюрдските части в Северна Сирия, след като отрядите на народната самоотбрана на кюрдите завзе военновъздушна база на север от Алепо, усложнявайки още повече конфликта на южната граница на членката на НАТО Турция.

Според Анкара, кюрдските организации са терористични , свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК), която вече над три десетилетия води борба за автономия в Югоизточна Турция.

Тагове: ; ; ;