Сирийската правителствена армия с подкрепата на лоялните й отряди от народното опълчение взе контрола над населеното място ат-Тиб и прилежащите към него територии в местността Куайрис Шарки в северо-източните райони на провинция Алепо.

 

Както съобщи в понеделник агенция SANA, позовавайки се военен източник, освобождението на територията стана възможно след като населеното място бе напълно прочистено от останалите там бандити от терористичната групировка ИД.

 

«След това инженерните войски «прочистиха» селото от самоделните взривни устройства и мини, които бяха поставени от терористите, чиято цел беше да се възпрепятства придвижването на сирийската армия», — каза източникът.

 

Той потвърди, че част от бандитите по време на операцията са били убити, докато другите са били принудени да бягат в съседни райони.

 

Най-вероятната посока на бягството им е провинция Рака, където се намира главната крепост на групировката ИД.

 

Преди това сирийските военни предприеха мощно настъпление, по време на което взеха контрола над редица стратегически важни височини в западната част на провинцията. След като ИД завзе Рака, градът бе обявен за столица на т.нар. халифат.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;