Уважаеми господин Ердоган,

С последните си действия вие сериозно накърнихте моето име и достойнство, и затова се чувствам длъжен да Ви отговоря.
Преди всичко, следва да уточня, че не съм имал планове да пътувам в Турция, и в този смисъл, репресията ви спрямо мен е безсмислена. Все пак, тя очевидно има политически подтекст, и се нуждае от адекватен отговор.
В най-кратък вид, отговорът ми е, че аз се гордея с това, че съм истински светски турчин, наследник на заветите на Ататюрк. А ти, Ердогане, отстрани изглеждаш като обречен религиозен мутант, който се опитва да завлече страната в собственото си падение.
Истината, Ердогане е, че намирам не само настоящите ти действия, но и политиката ти от повече от десетилетие за изцяло погрешна, и водеща Турция и турския народ към катастрофа.

 

Убеден съм, че е така, и твърде слабо ме утешава фактът, че една малка част от турската нация, която живее в България, ще бъде защитена от ужасните събития, които предстоят.

 

Да, аз съм турчин, и се гордея с това.

 

Но повече от това се гордея с факта, че турците, на които съм лидер, са в много по-добро състояние от турците, които живеят в собствената си Родина – Република Турция.

 

Аз съм горд, че заварих една отчаяна група хора, току що преживяла Възродителния процес, а към настоящия момент имам горди избиратели, които са граждани на Европейския съюз и могат да работят където искат в Европа. А дори в България – живеещите тук, могат да се развиват на база на все по-добрите условия, които ни осигурява членството в съюза. Това е Истината, драги ми Ердогане!

 

Моите турци са граждани на ЕС, а твоите са твои роби и слуги, които все повече превръщаш в пушечно месо на болните си амбиции.
Ние, Ердогане, сме светски турци.

 

Турците в България вярваме в идеите на Ататюрк и ги пазим в сърцата си. Ататюрк беше приятел на България, ние също сме нейни приятели, и я обичаме.

 

Запомни едно, Ердогане – турците обичат Турция, а не Османската империя.

 

Запомни това, защото иначе турците ще ти вземат главата.

 

Това е заветът на Ататюрк – Турция е модерна светска държава, ТУРЦИЯ НЕ Е НАСЛЕДНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!

 

Това е заветът му. Негово е и разбирането, че турците са последния народ, освободил се от османлиите. И това е обективната истина.
В моята страна сега тече една дискусия около османското робство. Но суровата истина е, че не само че е било робство. Истината е, че и самите обикновени турци са били поробени в тази ненормална империя. Именно затова Ататюрк каза, че последни сме се освободили от робството.
Погледни Ердогане, какво постигна Европа за същите 300-400 години, за които нашата Османска империя властва над Средиземноморието!

 

Погледни колко града построи, какви технологии измисли, какви кораби, каква икономика? А нашата Империя имаше един единствен град от европейски тип, и това беше столицата. Нямахме никаква икономика, никакъв прогрес, тотално невежество и падение. За какво ни е такава империя? Защо Ататюрк я захвърли на бунището на историята, и основа Република Турция?
Защото, Ердогане, защото Ататюрк беше умен. Нещо, което трудно може да се каже за теб в същата степен. Ататюрк бе достатъчно умен, за да оцени огромното значение на светското и нерелигиозно начало. Той бе достатъчно далновиден да види турците точно такива, каквито са европейците. Той бе достатъчно умен да забрани прекомерния шум от джамиите и да въведе виенските валсове.
Твоето, Ердогане, връщане към религията, ликвидацията на светска Турция, опирането ти на архаични доктрини, това е пътят към унищожението на Турция. Защото нова Османска империя няма да има. Няма да съществува нова държава, основана на похабени религиозни принципи, нямаща нищо общо с модерното. Турция може да я има, само и единствено като светска и силна държава. Като модерна държава. Като държава един ден в Европейския съюз. Няма друго бъдеще. Нео-османистката концепция е просто една лъжа. Тя е безперспективна, и е вредна за държавата.

 

Ти си вреден за държавата, заедно с цялата си свита от мошеници и лъжци.
Не се страхувам да те нарека така, защото ти си такъв. Ислямска държава е едно временно образувание, което рано или късно ще изчезне. Това да правиш бизнес с нея, пред очите на целия свят, това да рушиш така името на Турция, само заради печалбата, това е престъпление.

 

Турция, а и всяка друга държава, е много по-голяма от текущия си президент. Ти, и шайката ти, забогатяхте много, но Турция е на ръба на пропастта. И дори всички от Ислямска държава да дойдат в Турция като твои съюзници, и това няма да спаси държавата. Защото вече всичките ти съседи са ти врагове, и всички Велики сили също. Мюсюлманите по света не приемат Ислямска държава, нито терора. Приемаш го само ти и алчното ти обкръжение.
 Ти, Ердогане, си обикновен политически мошеник.

 

Излъга хората с нео-религиозни обещания, спечели избиратели, а след това ограби държавата и съсипа бъдещето и. Самата Турция го вижда това, ти самият го виждаш. Не си толкова силен, сам го знаеш. Имаш властта, но не и народната поддръжка. Заменил си я с изборни фалшификации и насилие. В Турция няма мнозинство, което да е зад налудничавата ти политика. В Турция има само страх и подчинение от страх.
Ердогане, в България бе проведен Възродителен процес. Но по какво той се различава от твоя терор над кюрдите? Та той дори е по-лош. Ти направо ги изтребваш физически. Кой от нас, Ердогане, е по-добър, кой е истинският турчин? Този, който спаси и усмири турците в България, след репресиите? Или този, които репресира кюрдите и си мисли, че може да осъществи етническо прочистване на милиони жители, и така да си реши проблемите? Кой е истинският турчин, Ердогане?
Трябва да знаеш, Ердогане, че неоосманизмът приключи.

 

Турция не може да настъпва в нито една посока. Нео-османизмът приключва и на българската граница. Но не заради мен, и не заради някой друг лидер. А защото турците в България са светски турци. Те вярват в светското начало, вярват в Ататюрк, вярват в модерното бъдеще. Те не вярват в лъжите на религиозни фанатици и политици, паразитиращи върху вярата.

 

България е светска държава, и това се дължи не само на християнското и мнозинство. Това се дължи и на мюсюлманското малцинство, което също е избрало да бъде светски ориентирано.
Жалък е, Ердогане опитът ти да купиш Мюсюлманското вероизповедание. Ти успя, но много скоро ще видиш, че си хвърлил парите си на вятъра.

 

В България не е възможен радикален ислям, и религиозните училища не могат да бъдат средство за нахлуване на фанатична пропаганда. Българските мюсюлмани обичат исляма, но много слабо се интересуват и от ръководителите на вероизповеданието, и от религиозните ти училища. При нас светското начало е необратимо, и инвестициите ти са безсмислени.
Ти, Ердогане, нямаш бъдеще.

 

Свършен си.

 

Единственият въпрос е дали Турция има бъдеще. И дали ще я повлечеш със себе си. Засега успяваш. Но не подценявай завета на Ататюрк и милионите сърца в самата Турция, които вярват в него. Тези хора са по-силни от теб.

 

Съдбата на Турция зависи от тях, а не от теб…
Бих те посъветвал да се спасяваш навреме…
С уважение: Ахмед Доган

/светски турчин и гражданин на Европейския съюз/

 

(News Front публикува «писмото» с пълното съзнание, че то не е дело на Ахмет Доган, но и с убедеността, че българските граждани биха били доволни той да изпрати нещо подобно на Ердоган).

Тагове: ; ; ; ; ; ;