Бойците от кюрдските сили за самоотбрана (КСС) започнаха щурм по завзетия от терористите град Тел-Рифаат на 20 километра от границата с Турция в северната част на провинция Алепо, съобщи  в понеделник източник от опълчението.

 

«Кюрдските бойци започнаха щурм на град Тел-Рифааат в северната част. Там се намира една от най-големите крепости на терористите от «Джебхат ан-Нусра». Градът има стратегическо значение, той се намира на трасе, което свърза сирийската територия с Турция», — сподели източникът.

 

Преди няколко дена бойците от КСС освободиха град Минех и едноименната авиобаза, с което отрязаха пътя за снабдяване на терористите от граничния град Аазаз за Тел-Рифаат. Южно на два километра от Тел-Рифаат в момента се водят ожесточени боеве между сирийската армия и терористите.

 

Турската артилерия няколко десетки пъти откри огън по позициите на бойците от КСС северно от Алепо, в Минех, Африн и редица други селища. Така, според командването на сирийското опълчение, турските ВС прикриват терористичните джихадистки отряди в граничните населени места. 

 

Кюрдските и сирийските опълченци стрелят с картечници и оръдия по въоръжените бандити в района на КПП Баб-ал-Хава.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;