Кораб на Черноморския флот на Русия с ракети «Калибър» влезе в Средиземно море

Малкият ракетен кораб «Зеленый дол», проект «Буян-М» от Черноморския флот на Русия, носещ но борда си ракети «Калибър», премина тази нощ проливите Босфор и Дардаелите и влезе в понеделник в Средиземно море, съобщи по телефона военно-дипломатически източник.

 

Именно кораби от този проект нанесоха удари с крилати ракети «Карилър» по терористите в Сирия от Каспийско море на 7 октомври 2015 година.

 

«МРК «Золотой дол» в близките дни ще се присъедини към руската групировка кораби, които пътуват към бреговете на Сирия. Това ще бъде първото участие на корабите от дадения проект в групировката на ВМФ на Русия в Средиземно море», — каза събеседникът.

 

Той припомни, че корабът е в състава на руския флот от ноември 2015 година. За това време той е участвал в множество военни учения.

 

«Целта на корабите около бреговете на Сирия не се огласява, но, отчитайки, че той носи крилати ракети с голяма далечина на действие, не се изключва участие и в бойна операция», — каза източникът.

 

По-рано военно-дипломатически източник съобщи, че групировката кораби на ВМФ на Русия в Средиземно море е увеличена от 10 на 20 кораба.

Коментари:

Зареждане ...