Donald Trump speaks during the 38th annual Conservative Political Action Conference in WashingtonДоналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Джеб така се заблуждава, Джеб мисли абсолютно погрешно. Знаете какво е това. Това са особените интереси на Джеб. Това е лобиране. Ето какво ще ви кажа, Джеб мисли дълбоко погрешно. Първо трябва да победим ИД. Сега там е Русия, Иран. Те подкрепят Асад и Сирия. Първо трябва да се разгроми ИД. Те режат глави. Те са животни. Те трябва да бъдат разгромени. Те задължително трябва да бъдат разгромени решително. После вече да се решава какво да се прави по-нататък. Не бива да се водят две войни едновременно.

 

Ако вие повярвате на него и на някои от тях, които аз вече чух… — ето затова ние сме в Близкия Изток вече 15 години и там нямаме нито една спечелена война. Похарчихме 5 трилиона долара за близкоизточни кампании, защото им са такива разсъжденията…Похарчихме 5 …

Линдси Греъм, Линдси Греъм, който подкрепя това, има нулев рейтинг. Позволете ми да кажа, ние изхарчихме, ние изхарчихме…Казвам ви само, че това са лобисти…

 

Ние изхарчихме 5 трилиона долара в Близкия Изток. Ние трябва да възстановим страната. Трябва да възстановим инфраструктурата. Ако слушате него, то още 15 години ще минат по същия начин и всичко ще свърши с трета световна война.

 

Джеб Буш, кандидат за президент на САЩ: Най-очевидният факт — Владимир Путин няма да бъде съюзник на САЩ. И всички знаят това. Това е прост очевиден факт.

Те не унищожават и дори не се опитват да унищожат ИД. Те водят бой с войските, които подкрепяме ние.

Ние трябва да създадем коалиция начело със сунитските държави за сухоземна операция с подкрепата на нашите пилоти със специално предназначение, за да разрушим ИД и да гарантираме стабилност. И докато Асад е на власт, това не може да се направи.

 

Доналд Тръмп: Ние подкрепяме войска, но ние дори не знаем кои са те.

 

Джеб Буш: Позволете ми да завърша.

 

ДТ: Ако ние подкрепяме войска, то трябва да знаем кои са те.

 

Джеб Буш: Доналд, това е нелепо. Позволете ми да завърша.

 

ДТ: Вие си нямате и представа какви са те.

 

Джон Дикерсън, водещ: Господа, стига. Имам още един въпрос към сенатора.

 

Джеб Буш: И това го казва човек, който черпи идеите си за своята външна политика от сериалите. Човек, който счита, че Хилъри Клинтън е показала прекрасни качества по време на преговорите с Иран. Живеем в опасно време.

 

ДТ: Той е похарчил 44 милиона в Ню Хемпшир.

 

Джеб Буш: Този човек проправя пътя си към президентския пост, оскърбявайки другите.

 

ДТ: Той похарчи 44 милиона в Ню Хемпшир. Ма, моля ви се!

 

В ефир на 14 февруари 2016 година

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;