Шведската полиция започна разследване на убийство в център  за убежище, което се случило след сбиване между живеещи там мигранти, предаде Ройтерс.

Това е второ убийство за месеца, след като 22-годишен служител в бежански център за непълнолетни беше убит с нож. Случващото се е тревожно, защото властите не са в състояние да се справят с големия брой кандидати за убежище в страната.

Според полицията, сбиването е станало вчера следобед в Юсне — крайбрежно градче с около 2500 жители в Източна Швеция, на около 240 км от Стокхолм, други подробности няма.

Според шведски медии, в сбиването са участвали четирима души и е бил използван остър предмет. Изглежда в него са участвали само мигранти, живеещи в центъра, няма ранени служители.

В края на 2015 г. Швеция се отказа от политиката на отворени врати към мигрантите и въведе граничен контрол и проверка на самоличността, за да спре наплива от кандидати за убежище в страната, миналата година в страната пристигнаха рекордните 163 000 души.

Шведската агенция по миграцията очаква към 140 000 кандидати за убежище през 2016 г., но правителството е категорично, че няма да допусне подобни цифри и ще въведе още мерки за ограничаване на притока при необходимост.

Тагове: ; ; ; ;