В интервю за телевизионния канал Orient News, който се намира в Дубай, държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че мирът в Сирия е невъзможен, докато Асад е на власт в страната. Политикът добави също, че трябва да се намери политическо решение, за да се построи единна Сирия.

 

«Абсолютно е неприемливо да се наричат терористи опонентите на Асад», — отговори Кери на въпроса за целта на руските войски в Сирия.

 

Според Кери, коалицията начело със САЩ работи с групи за подкрепа на Сирия, за да се ориентира кой представлява легитимната умерена опозиция, а кои са терористите. (!!!) (Забележете, те още не са уж ориентирани, бел.ред.)

 

По отношение на изявленията на експертите за това, че Русия използва свободно падащи бомби, Кери съобщи, че САЩ знае това, че хвърляните от Русия бомби убиват граждански лица — жени, деца, хора в болници, джамии. (Не е предоставено нито едно доказателство за горните твърдения, факт. бел.ред.)

 

На въпроса за бъдещето на Асад Кери уверено отговори:

 

«САЩ и болшинството наши приятели и съюзници, а също международната група да подкрепа вярват, че в Сирия никога няма да има мир, докато Асад е на власт. Ние считаме, че Асад трябва да помогне на преходната власт, обявявайки свободни избори, а и че ще помогне да преустройството на страната». (

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;