Сирийската армия с подкрепата на Русия ще победи, докато в същото време сред антиправителствените сили се забелязва разкол, който с времето може само да си засили, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, позовавайки се на източници в органите на сигурността на Германия.

 

«Намесата на Русия означава необратим прелом в полза на Дамаск», — се казва в статията.

 

Според източника на FAZ, правителствената армия рано или късно ще победи в Алепо. Военното нахлуване на Саудитска Арабия и Турция в Сирия на страната на антиправителствените сили се счита за малковероятно от немските спецслужби.

 

Изданието твърди, че когато сирийската войска с подкрепата на ВКС на Русия възстанови контрола над западните области на страната, съвместната операция срещу Ислямска държава може да бъде продължена в източните региони на Сирия.

 

Конфликтът в Сирия продължава от март 2011 година. Според ООН, жертви на военните действия са над 220 хиляди жители на страната. Войската на сирийското правителство води битка с въоръжени формирования, най-активни от които са терористичната групировка Ислямска държава и «Джебхат ан-Нусра».

 

От 30 септември Русия започна военна операция в Сирия по молба на сирийското правителство срещу позициите на Ислямска държава и «Джебхат ан-Нусра».

Тагове: ; ; ; ; ; ;