Вашингтон внушава, че Русия е външен враг не само за САЩ, но и за европейските страни, наричайки тази своя система «държавна сигурност». Но няма никакви доказателства срещу Русия — нито от страна на американските чиновници, нито от страна на НАТО, счита американският аналитик Фаниан Кънингъм.

 

«Организираната престъпност нарича подобни действия «изнудване», колониалните държави — «протекторат», а съвременните уж демократични западни държави твърдят, че това е «държавна сигурност», — пише Кънингъм.

 

Тенденциозните обвинения към Русия, които не са подкрепени с никакви доказателства, просто се превръщат във «факти» след многократните повторения чрез несвободните западни средства за масова информация.

 

«И този фокус работи, защото всичко това се прави в името на «да защитим нас, европейците от «злите руснаци», — констатира аналитикът.

 

Кънингъм нарича информационната кампания срещу Русия фарс, на който западните медиаресурси придават «фасада на достоверност, надеждност и моралност».

 

«Къде е отговорността на западните правителства пред своите народи за провокативната, съмнителна и полицейска политика? Ако такава отговорност няма, то това се нарича власт на тиранията», — счита аналитикът.

 

Авторът на материала недоумява, защо мнимата заплаха от страна на Русия е поставена редом до такива международни проблеми, като изпитанията на ядреното оръжие от КНДР и разпространението на тероризма от страна на ИД.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;