В интервюто сирийският премиер Башар Асад посочи още, че има риск от саудитска и турска интервенция в Сирия е голям.
«Това е вероятност, която не изключвам поради, защото Ердоган е нетолерантен и радикален, настроен е положително към Мюсюлмански братя и изживява своята отоманска мечта.”

Башар Асад отбеляза, че основната битка за Алепо цели да се пресече пътя между тази сирийска провинция и Турция, а не да се превземе този град, който е вторият по големина в страната.
«Важно е да пресечем пътя, защото той е основният път за снабдяването на терористите с боеприпаси и жива сила от Турция», каза Асад.
По отношение на Европа и миграционната криза, пред която е изправена, президентът Асад каза, че европейският континент трябва да създаде условия, които да позволятват завръщането на бежанците обратно в Сирия.
«Призовавам всички европейските правителства, които допринесоха директно за това масово преселение на народите, като осигуриха покритие на терористите и като наложиха ембарго на Сирия, сега да помогнат за завръщането на сирийците у дома им», каза Башар Асад.
Президентът на Сирия отхвърли всички обвинения на ООН, че неговият режим извършва военни престъпления и каза, че повечето от докладите на институции на ООН са били политизирани и необосновани.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;