Посланикът на Сирийската Арабска Република в Москва Рияд Хадад подчерта важността на консолидирането на международните усилия в борбата срещу тероризма и спиране на неговото финансиране, добавяйки, че тероризмът няма да се спре «пред тази или онази граница».

 

Той подчерта, че войната в Сирия «изкара на бял свят много по-рано скрити моменти», показвайки, че идеите за тероризма се разпространяват в целия свят.

 

Той отбеляза, че активното участие на Русия на страната на сирийския народ срещу «армията на такфиризма» може да го унищожи по цялата територия на Сирия.

 

Според Хадад, гледните точки на Сирия и Русия съвпадат по отношение на това, че Саудитска Арабия и Турция искат да вкарат сухопътни войски в Сирия, за да спасят терористичните групировки, а не за борба срещу ИД.

 

Такфиризъм — радикална идеология от египетски произход, в чиято основа е обвинението в неверничество към други мюсюлмани. Това е основната разлика между такфиризма и другите ислямски течения. Терминът се използва от шиитите, които участват в гражданската война в Сирия, за разлика от противниците им от сунитската религиозна догма. Болшинството мюсюлмани-терористи са привърженици на такфиризма.

Тагове: ; ; ; ; ; ;