Неоснователните обвинения към Москва за провалянето на междусирийските преговори, и опитите за манипулации относно операцията на ВКС ( военно-космически сили на Русия) съвместно с сирийската армия,са необосновани и се явяват част от информационната война. Това заяви представителят на Министерството на външните работи на Руската Федерация, Мария Захарова в екслузивно интервю за RT.

 

8

 

» Сега виждаме опити на международната общност, да предизвика преговори между официален Дамаск и различни групи на сирийската опозиция. От друга страна, наблюдаваме формирането на изключително специфична атмосфера, която се създава от западните политици и медиите. Тук визирам, острите заявления от страна на държавния департамент на САЩ, отделните изказвания на външни  министерства и министри на от различни европейски страни, някои представители на близкоизточния регион, в които обвиняват например Русия за провал в преговорите между Дамаск и опозицията в Женева. Което не съответства на действителността»,- заяви Мария Захарова.

 

Мария Захарова подчерта, че именно Русия е страната, която продължава да оказва подкрепа на тези преговори.

 

» Освен това, преди две, три години назад, ние бях първата и единствена страна, която настоя за придвижване на преговорите между Дамаск и опозицията. Ние приканвахме, и два пъти проведохме в Москва конференции с опозицията в Сирия, което фактически даде надежда и основание за женевски преговори. С наша подкрепа, държа да подчертая това, властите на Дамаск и групи от сирийската опозиция, за първи път водиха преговори в Москва»- добави Захарова.

 

 

Също така, Захарова отбеляза, че по време на тези преговори, част от представителите на сирийската опозиция поддържащи САЩ и Саудитска Арабия, са се оказали абсолютно не способни да преговорят.

 

 

» Те не поддържаха тези преговори и срещи. Поставиха определени условия за провеждането им, което и повлия за прекъсването на процеса. И защо сега, най-влиятелните западни медии си позволяват да обвиняват Русия, в това че, преговорния процес е прекъснат? Това е голям въпрос. И ние разглеждаме такива действия, като част от информационната война»- заяви Захарова.

 

 

Друга основна линия от тази информационна война, се наблюдава в  обвиненията към Русия и руската авиация, която провежда антитетерористична операция в Сирия, която някой медии и изказвания на политически фигури, се опитват да представят в съвсем друга светлина- нелепите обвинения, за стрелби и бомбардировки по мирното население в Сирия, които не съответстват на действителността.

 

 

 

« Ние имаме ясно и открито поведение спрямо партньорите ни от САЩ, Европа,Брюксел, и  Близкия Изток. И сме напълно откровени с тях. Ние предлагаме военно сътрудничество във всички наши действия в Сирия в посока борба срещу международния тероризъм, и обединяване на усилия срещу » Ислямска държава»,

и  за това, подобни обвинения към Русия, ясно показват мащабите на огромната информационна кампания срещу Русия.»

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;