Желанието на Запада  към Черна Гора става все по-очевидно и схватката се затяга.  Оказа се, че вице-премиерът на Русия Дмитрий Рогозин, няма да пристигне на посещение в страната, както се очакваше.

 

Поканата към Дмитрий Рогозин е отправена от опозиционната партия на Демократичния фронт, но черногорски медии днес излязоха с информации, позовавайки се на Министерството на външните работи и европейската интеграция, че Рогозин се намира в списъкът руски граждани с наложени санкции в рамките на Евросъюза. Но пък Черна Гора не е член на ЕС, а за всеки случай чинно ще спази санкциите.

 

14

 

 

 

Както стана известно, Милан Кнеживич, един от лидерите на антинатовските кампании и представител на опозиционната партия Демократичен фронт, е отправил покана към руския вице-премиер. Но от съобщенията в черногорските медии, се отбелязва, че опозиционерът не се консултирал предварително със «съответните ведомства»- или с други думи, не е поискал разрешение.

 

Самият Кнежевич, заяви,че въпреки санкциите, е готов лично и заедно с партията си да организира посещението ба руския политик с балкански корени.

» Демократичната народна партия, гарантира безопасността на посещението му ( на Рогозин). А черногорския режим преговаря с агенти и представители на » Ислямска държава» и спазва санкции към единствената страна, Русия, която безкомпромисно се бори срещу глобалната терористична организация.»- заяви Милан Кнежевич.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;