Премиерът на Бавария Хорст Зеерхофер в интервю за изданието Passauer Neue Presse  изрази остра критика по отношение на водената от Ангела Меркел, миграционна политика.

» В настоящия момент законът и редът са отсъстваши понятия. Това е господстващо беззаконие»,- заяви баварския премиер коментиракйи ситуацията с бежанците по границата на Германия.

9

Ако правопорядъкът не бъде възстановен по политически път, ще се наложи юридическо решаване на въпроса, допълва баварския премиер, който заплаши да съди Меркел заради наплива на мигранти.

 

Германия не може да приема милион беженци ежегодно, доколкото такава ситуация носи много проблеми свързани със сигутността и интеграцията, подчета Зеерхофер.

Хорст Зеерхофер, е лидер на партията на Христиан-социалния съюз, влизаща в коалиция с партията на Меркел, но въпреки и именно заради коалицията политикът отправя остра критика към поведението на колегата си.

Ситуацията в Европа и кризата с бежанците предизвиква масови вълнения и протести в различни европейски страни, в които се наблюдава абсолютно несъгласие между официалната власт и мнението на народа. Все повече звучат мнения на експерти, относно възможния разпад на Европейския Съюз заради задълбочаващата се мигрантска криза и невъзможността на Европа да се справи.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;