Саакашвили 68МВР на Украйна започна да разследва одеския губернатор Михаил Саакашвили, защото той е публикувал видео с позициите на украинските силоваци в Донбас, заяви официалният представител на администрацията на президента на Украйна по въпросите за военната операция в Донбас Андрей Лисенко.

 

Новините на украинската телевизия «1+1» по-рано съобщиха, че Саакашвили е публикувал в интернет видео на позициите на украинските блокпостове в Донбас и карта. Според информация от медиите, видеото е записано от Саакашвили по време на посещението му в зоната на военната операция в Донбас, където той е посетил и бойците от батальон «Щорм». Съобщава се още, че на видеото на  Саакашвили се вижда секретен пост за наблюдение, лицата на военните, а също оперативната карта с поясненията на командира.

 

«Това, което строго забраняваха на журналистите, го направи държавният служител Саакашвили. Мисля, че военната прокуратура и разузнаването трябва да дадат оценката си. Доколкото ми е известно, МВР вече е започнало разследване», — каза Лисенко в публикуваното в сряда интервю за «Новая газета».

 

«Плаче за наказателно дело това «кино», — поясни Лисенко.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;