ПесковКремъл не е получават никакви уведомления за плановете за разполагане от страна на НАТО на допълнителни сили близо до границата на Русия, съобщи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

 

Вестник Telegraph по-рано съобщи, че НАТО има плановете да разположи няколко хиляди военни в страните от източна Европа и Прибалтика- подразделенията могат да бъда изпратени в Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България. Според данни на изданието, голяма част от военните ще бъдат от САЩ, Великобритания и Германия., силите ще се разполагат на ротационен принцип, ще има части със специално предназначение, които ще са въоръжени с ракети клас земя-въздух, самолети-щурмоваци и въртолети.

 

«Не бива да оценяваме мерките според съобщенията на различи издания, дори уважавани. Нека да изчакаме някаква информация, която може да бъде възприета като надеждна, никакви официални изявления до момента няма», — заяви Песков пред журналисти, отговаряйки на въпрос за публикациите във вестници и за това, как Кремъл оценява подобна стъпка.

Прессекретарят на президента на Русия отбеляза, че Москва не е била информирана на официално ниво за тези мерки, никакви официални изявления от страна на НАТО не са постъпили в Кремъл.

 

Тагове: ; ; ; ; ;