AppleMark
AppleMark

Римският Папа Франциск счита, че Русия «може да даде много на света». Той каза също, че е много радостен от примирието между православната и католическата църкви, съобщи Corriere della Sera.

 

«Много съм щастлив», — така коментира примирието между католическата и православната църкви Папа Франциск.

Думите на Папата са цитирани от италианското издание Corriere della Sera.

 

«Мостове — трябва да строим мостове. Стъпка след стъпка, докато успеем да стиснем ръката на тези, които са на другата страна. Мостовете се строят дълго и помагат да се постигне мир. Не трябва да има стени. На нас ни се струва, че стените ни защитават, а в действителност те само ни разделят. Затова стените трябва да се разрушават», — заяви Папа Франциск.

 

Той отбеляза, че «мостът» между католиците и православните е плод «на стратегията на търпеливия диалог». Папата отбеляза, че Русия «има имперска кръв» и че тя «може да даде много на света».

 

В същото време папа Франциск заяви, че «арабските пролети» са били «рисковано начинание» на Запада и сега за това ще трябва скъпо да се плаща.

 

«Веднага можехме да се досетим до какво ще доведат «арабските пролети» и войната в Ирак. Тук Светият престол и Русия имат частично еднакъв анализ на събитията», — подчерта главата на католическата църква.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;