В Молдова днес 10 февруари  протече мощен антиправителствен протест, събралите се пред сградата на правителството скандираха » Крадците в затвора!», «Върнете властта на народа», » Молдова днес се намира в капан».
Протестните вълни в различни страни набират все по-голяма сила като отговор срещу опитите на Запада да настройва държави срещу Русия. Информационните битки стават все по-жестоки и опитът да се «замълчат» или  игнорират протестите и мнението на народа, усилват още повече желанието гласът на хората да бъде чут.
 В Молдова настояват за предсрочни избори и смятат властта за нелегитимна.
Много уважавани издания на Запад, коментират, че Молдова е поредната окупирана страна, за това патриотите са решително натстроени да се борят за свободата и избора в страната си.
 
Редакциите на News Front излъчваха на живо от мястото на събитието, кадри от протестната акция може да гледате от тук

 В 17.00 правителството на Молдова се събра на заседание за разглеждане на заключението към проекта по Кодекса за радиото и телевизията, обсъждане на споразуменията за гранта между Молдова и Европейската банка относно проекта за модернизация на железниците-реконструкция и развитие.

Кабинетът обсъжда и споразуменията за сътрудничество между министерствата на здравеопазването на Молдова и Казахстан.

 

В същото време опозиционната партия на социалистите в Република Молдова организира протестна акция пред сградата на правителството.

 

1

снимка: 10 февруари от 15:00 започва «среща»с нелегитимното правителство на Филип с народа, заповядайте пред сградата на правителсвото.

 

» Изпълнителния комитет на Партията на социалистите взе решение за провеждането на мащабен митинг пред сградата на правителството, който ще започне в 15.00 и ще обградим сградата»- заяви лидерът на социалистите Игор Додон, подчертавайки, че протестната акция носи мирен характер.

Додон допълни, че социалистите канят всички без значение от партийната им принадлежност, заявявайки необходимостта от продължаване на мирните акции до изтичане на 30 дневния ултиматум към властите от участниците на «Граждански форум».

Очаквайте още подробности по темата.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;