Официалният представител на министерството на външните работи на Русия, Мария Захарова коментира заявленията на генералния секретар на ООН Пан Ги Мун, относно забавянето на преговорите по Сирия и влошаващата се хуманитарна ситиуация, като едновременно с това парира шокиращото обвинения от страна на Ангела Меркел.

 

mz

Канцлерът на Германия, по време на съвместна прес-конференция с турския премиер Ахмет Давутоглу направи шокиращ коментар за действията на Русия в Сирия, с което втрещи цялата световна общественост.

Атаките срещу Русия в информационен план стават все по- агресивни и имат за цел да дезинформират обществеността.

Коментарът от страна на руското  външно министерство по повод обвиненията, е точен и ясен.

 

« Отново потвърждаваме, че операцията на ВКС ( военно-космически сили) на Русия е насочена изключително срещу терористичните заплахи. Изборът на цели и действия в рамките на тази операция се проверяват постоянно и са непрекъсноато открити за средствата за масова информация по линия на Министерство на отбраната. Освен това, до сега нито веднъж не сме получили каквито и да било убедителни факти, свидетелстващи за смъртта на мирното население в резултат от руските авиоудари,«-заяви Мария Захарова.

 

Освен това, Мария Захарова, увери, че бавенето на преговорите в Женева се дължи на усилията на сирийската радикална опозиция, която е представила «неприемливи условия» за урегулиране на ситуацията, и в абсолютен разрез с предложенията на официален Дамаск.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;