ДНР Захарченко 4Лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко се надява, че министрите на външните работи на Русия, Германия и Франция ще подтикнат Киев към изпълнение на минските съглашения, но не очакват особен пробив след срещата на «нормандската четворка».

 

По-рано утраинските медии съобщиха, че шефовете на външнополитическите министерства от «нормандската четворка» имат среща на 13 февруари в Германия.

 

«Ако трябва да кажа честно, не очаквам пробив. В края на миналата година лидерите на Русия, Германия и Франция се разбраха, че министрите на външните работи на тези държави ще проведат мониторинг за изпълнение на минските съглашения. Но вече е ясно, че Киев блокира Минск 2 и протака», — каза Захарченко.

 

Според него, това е голямата грешка на Киев, защото времето работи срещу тях.

 

«А времето работи за нас, защото ние строим държава. Независимо от икономическата блокада цените на много стоки при нас са значително по-ниски от тези в Украйна», — отбеляза Захарчеко.

 

Лидерът на ДНР добави, че се надява «четворката» да застави Киев да изпълни поне политическата част на мерките на 13 февруари.

Тагове: ; ; ; ; ;