Геополитическите напъни в световната холивудска продукция на САЩ поднесоха нов епизод на зрителите.

Шокиращо циничен и отчаяно жалък. Ангела, немският канцлер «потурчи» подобаващо изказването си в пиеса организирана специално за световната общестност на обща прес-конференция с турския премиер Ахмет Давутоглу, с което обнадежди и САЩ и Ердоган.

 

epa04982781 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and German Chancellor Angela Merkel (L) pose for media after their meeting in Istanbul, Turkey, 18 October 2015. German Chancellor Angela Merkel is on an official visit to Turkey for talks on how to deal with the refugee crisis in Europe. EPA/TOLGA BOZOGLU

 

Преговорите на Ангела Меркел и премиерът Ахмет Давутоглу се състояха в двореца Долмабахче и продължиха час и 15 минути.

След срещата Ахемет Давутоглу и Ангела се насладиха на разходка в градината на двореца, по време на която турския премиер разказа на Ангела много интересни факти за историята на Истамбул. Плуващите наоколо кораби приветстваха Ахмет и Ангела с празнични сирени. Съвсем като по филмите.

След преговорите и официалният работен обяд в разширен състав, с участието на Феридун Синироглу от външното министерство на Турция, министърът за връзки с ЕС Берил Дедеоглу, посланикът на Турция за Берлин, Хюсейн Авни Карслъоглу и със специалното участие на други официални лица, започна съвместната прес-конференция.

aa

Премиерът на Турция: « Ние ( с Ангела), конкретно засегнахме темите касаещи  процесите в Близкия Изток и конфликта в Сирия. И двете страни изразиха обезпокоеността си във връзка с продължаващия вече повече от пет години конфликт в Сирия, който се превърна в хуманитарна катастрофа. За решаването на кризата с бежанците се налага регулиране на конфликта в Сирия. Ако не беше сирийския проблем, нито Турция, нито Германия, нито цяла Европа нямаше да се сблъска днес с потоците мигранти. В тази връзка, ние проведохме подробно обсъждане на последните събития в Сирия и стигнахме до общото мнение от необходимостта към по-чувствително отношение по този въпрос, за да избегнем по сериозни негативни последствия».

4533068

Ангела Меркел ( внезапно и драматично): « Да, за това искам да кажа, че в моята страна, сме не само изплашени, а просто ужасени от страданията, които Русия (??!**!!##€%?) причинява на десетки хиляди хора с бомбардировките си в Сирия». Ние смятаме, че Русия е виновна за бежанците.

» В последните месеци в Европа се измени отношението към проблема с бежанците. Ние с одобрение възприемаме тези изменения, за това че Европа не си затваря очите за този проблем и не стои на страна. Особено уважение предизвиква позицията на Германия.  В това време, в което лидерите на някои европейски страни искаха затваряне на границите за бежанците, Германия показа пример за високо човешко отношение по този проблем.

(* тук явно се пропускат многохилядните протести на германците срещу инвазията на бежанците, сблъсъците, атаките и напрежението в различни градове в Германия).

» Нашата задача е да дадем тласък на преговорите относно членството на Турция в ЕС. Точки 17, 23, 24, 26,и 31

между Турция и ЕС могат да ни дадат общо решение.( *аферим!) В близките дни ще започнем обсъждане по точки 17, 23 и 24. Взели сме решение да ускорим хода на тези обсъждания.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;