Западните средства за масова информация продължават все по-настървено с опитите да дискредитират Русия и руската власт начело с президента Владимир Путин, манипулирайки общественото мнение.

Информационните атаки насочени срещу Русия се увеличават значително през последно време.

 

 

uagHRdyrN8A

 

 

Британската телевизия ВВС излъчи няколко провокационни филма, в които чиновник от Министерството на икономиката в САЩ обвини руския президент в корупция, а генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руските военни учения са се увеличили, като даже на някой от тях били проработвани ядрени атаки.

 

Обвиненията са до такава степен нелепи, че сериозни експерти и анализатори, и даже просто чиновници, се отказват да ги коментират.

» Вече повече от 17 години заемам достатъчно високи и отговорни постове във властта. И много пъти съм казвал, че всякакакви щуротии и откровенни измислици не коментирам»,- зави главата на президенстската администрация в Русия, Сергей Иванов.

«Евтина и некачествена продукция»- така успя да нарече излъчения от ВВС филм посветен на конфликта между Русия и Нато, прес секретарят на руския президент, Дмитрий Песков.

 

» За съжаление, за последно време колегите от ВВС допускат публикации на доста некачествена продукция, за това разбира се, не бързаме да се запознаваме с подобно съдържание. Просто ни е жал, да си губим времето за подобни евтини «пози»,- подчерта Песков.

Също така Дмитрий Песков заяви, че подобна информация е откровена измислица и клевета, а министърът на финансите на САЩ трябва да представи доказателства по повод отправените обвинения в корупция към руския президент Владимир Путин.

На свой ред директора на Института Кенон, Матю Роджански пред журналисти на изданието«Газета.Ru»,

съобщи че подобни коментари от представители на Белия дом, всъщност са плод на предварително разработена стратегия за натиск към Путин, която става все по-очевидна и агресивна през последните две години.

 

Резултатите от антируската пропаганда, обаче силно разстройват западните «сценаристи» и пиар стратези- колкото по- агресивно се представя Путин и Русия пред световната общественост, толкова по-искрено тази общественост подкрепя Русия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;