Заместник министърът на външните работи на Руската Федерация, Алексей Мешков отбеляза, че западните му колеги се опитват с всички сили да препятстват провеждането на референдум в Черна Гора относно влизането на страната в НАТО.

 

Алексей Мешков отбеляза още и интересния феномен, към който в последно време Русия обръща вниманието на обществеността.

 

970575588

 

» Нашите западни партньори, които през цялото време гориха за важността на демокрацията, прокарването на демократичните принципи, сега трескава се борят с такива присъщи принципи на демокрацията, като свободната воля на народа,- тук визирам именно провеждането на референдум»,- отбеляза заместник-министърът.

 

» Ние с Вас видяхме и истерията, която тръгна срещу референдума в Крим. Днес се предприемат неимоверни усилия за да се попречи провеждането на реферндум в Черна Гора, относно въпросът за встъпването й в Нато, защото е съвсем ясно, че проатлантическите сили нямат увереност, че черногорския народ, при възможност свободно да гласува, и да изрази мнението си, едва ли бил се хвърлил в обятията на тези, които неотдавна, пускаха бомби над тази страна- напомни дипломатът.

 

По думите на Алексей Мешков, такава ситуация се наблюдава и в случая с предстоящия референдум в Холандия.

 

» И ако обърнете внимание, през цялото време в западните средства за масова информация, се тиражира идеята за присъствието на » ръката на Москва», как » ръката на Москва», организира демократичния процес в Черна Гора, и също така готви референдум в Холандия- заключи Мешков.

 

След официалната покана от генералния секретар на Нато, Йенс Столтенберг, за встъпването на Черна Гора  в алианса,  в страната започнаха масови антиправителствени и  АНТИнатовски демонстрации.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;