Яценюк 62Премиерът на Украйна Арсений Яценюк заяви, че политическата криза в Украйна е полезна и дава възможност да се преразгледат отношенията между украинската власт.

 

«Кризата — това винаги е възможност. Считам, че такава криза като днешната в Украйна е необходима за политическата класа. Ние трябва да използваме тази възможност, за да рестартираме отношенията в украинската власт», — каза Яценюк в обръщение към украинския народ в неделя.

 

Правителствената криза в Украйна  се разрази тази седмица след подадената оставка на министъра на развитието и търговията на Украйна Айварас Абромавичус заради натиск от страна на хора на президента. Наложи се ръководството на Украйна да дава обяснения на загрижените посланици на страните от G7, които бяха уверени, че властта в страната е единна. Порошенко обяви за необходимостта от обновяване на министерския съвет, той иска да запази министрите-реформатори.

 

Правителството на Яценюк заяви, че или ще работи в единен екип, или си заминават в единен екип, ако това реши парламента след отчета на правителството, планирано за средата на февруари.

Тагове: ; ; ; ; ; ;