Пол Крейг Робъртс 0Външната политика на САЩ е основана на мошеничество, счита американският политолог Пол Крейг Робъртс. Според него, под маската на борба с ИД САЩ вече разрушиха Афганистан, Ирак, Сомалия и Либия, можеха да ликвидират Иран и Сирия, «ако руският президент не беше предотвратил това».

 

Робъртс отбелязва, че най-мощната алтернатива на Вашингтон в момента е стратегическият алианс между Русия и Китай, който ще «се превърне в твърде силен» за САЩ.

 

«Русия и Китай ще предотвратят по-нататъшните посегателства на Вашингтон върху тяхната сигурност и национални интереси. Държавите, които са  важни са Русия и Китай, ще бъдат защитени от този алианс. В бъдеще все повече и повече държави ще търсят защитата на Русия и Китай», — пише той.

 

Освен всичко друго, продължава аналитикът, САЩ изпитват сериозни проблеми във вътрешната си политика, а самата «Америка се провали на икономическия фронт».

 

В държавата фактически не останаха свободни финансови пазари.

 

В страната расте безработицата, а официалните показатели са силно занижени, защото 50 % от младежите в САЩ не могат да построят живота си сами. Според него, Федералният резерв, който обслужва «неголяма банкерска банда», успя да създаде илюзия за икономическо възраждане след кризата през 2009 година, когато бяха напечатани трилиони долари, които си останаха празни хартийки, без икономическо покритие и по същество единствено финансови мехури.

 

В съвкупност вътрешнополитическите и външнополитическите фактори доказват тезата, че възраждането на американската икономика изобщо не може да е очевидно очакване, резюмира Робъртс.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;