Руси Бумеранг БТР 6Изпитанията на най-новия бронетранспортьор «Бумеранг», който за първи път бе демонстриран на парада на 9 май 2015 година, започнаха в Русия, съобщи в понеделник в интервю за РИА Новости генералният директор на «Военно-промишлената компания», създала БТР-а, Александър Красовицкий.

 

«Вече започнахме предварителните изпитания на машината. Над «Бумеранг» работят 40 от водещите предприятия в Русия. Основният обем от работата по създаването на машината и изпитанията се изпълнява от нашия военно-инженерен център», — каза Красовицкий.

 

Според него, «Бумеранг» е «машина» от ново поколение, с по-ефективен комплекс въоръжение, със сериозни системи за защита (активна и пасивна) и съвременна система за управление».

 

«Може да се каже, че това е «неубиваема» бойна машина, която притежава подвижност, огнева мощ, защитеност и командна управляемост, превишаващи по редица показатели най-добрите чужди аналози», — отбеляза Карсовицкий.

 

«Военно-промишлената компания» (тя е част от холдинга «Базов Елемент») е основана през 2006 година, занимава се с производството на бронирани колесни машини, най-вече БТР и специалните машини «Тигър».

 

Тагове: ; ; ; ;