Фирташ Дмитрий УКрайна 4Олигархът Дмитрий Фирташ в интервю за Kurier нарече провал политиката на САЩ в Украйна и Близкия Изток. Според него, Украйна е управлявана отвън, при това по не най-ефективния начин. В същото време киевското правителство не прави нищо, а само изсмуква печалбите от държавните предприятия, подчерта бизнесменът.

 

Украинският олигарх Дмитрий Фирташ в интервю за австрийското издание Kurier нарече «провал» стратегията на САЩ за Украйна.

 

«Украйна е управлявана отвън, при това не по най-ефективния начин».

 

Според Фирташ, политиката на Вашингтон се оказала провал не само за Украйна.

 

«Ние виждаме, че политиката на САЩ в Близкия Изток, а и в другите страни също не беше особено успешна. От това най-много страда Европа».

 

За украинския бизнесмен оставката на министъра на икономическото развитие и търговия на Украйна Айварас Абромавичус свидетелства за «политическия банкрут на настоящото правителство.

 

Ръководството на страната «няма програма за реформи, създава се впечатлението, че най-важното за тези политици е да се «излегнат» в държавните предприятия и да получават от тях печалба.

 

Киевското правителство, което «постоянно показва отрицателни рейтинги, трябва да си подаде оставката», — счита Фирташ. — И не защото то провежда непопулярни реформи, а защото то не направи абсолютно нищо за тази държава».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;