Френски депутат: Напливът на бежанци в ЕС може да доведе до катастрофа

Напливът на бежанци и мигранти в Европа може да стане катастрофален към лятото, очаква се, че техният брой ще се увеличи с още 2 милиона човека, счита депутатът от Националната асамблея на Франция Тиери Мариани.

 

«Бидейки главен комисар на ПАСЕ по миграция, още преди година казах, че през 2015 година в ЕС ще има наплив на бежанци. И то се случи. За тази година прогнозата ми е още 2 милиона човека. Боя се, че ще се сбъдне…Цяла седмица обсъждаме в ЕС как да разпределим 120 хиляди бежанци. Това са само тези, които са пристигнали за един месец. А сега е зима, корабите би трябвало да пристигат рядко. Но не, напливът продължава. Мисля, че през лятото ни очаква катастрофа», — заяви Мариани в интервю за сп «Огонек».

 

«ЕС няма аморална и позорна политика по отношение на мигрантите и бежанците. Просто защото в ЕС по този въпрос няма никаква политика. Това е основния проблем на съвременна Европа. Това, което се случва сега, е преломен момент…Или Европа ще опита да се защити,  или тя е обречена на смърт», — счита парламентаристът.

 

Коментари:

Зареждане ...