Справедливо България  1-1 Федерация «Справедливост-България» ще са готови да обжалват пред всички международни инстанции, ако Конституционният съд удовлетвори искането на главния прокурор, съобщават прозападни медии в страната.

 

Федерация «Справедливост-България»  търси справедливост и възмездие за жертвите на Възродителния процес и насилственото покръстване на турците в България. Организацията е изпратила протестно писмо до президента Росен Плевенелиев, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на правосъдието Екатерина Захариева и до ръководствата на всички български парламентарни партии.

 

Повод за острата им реакция е решението на главния прокурор Цацаров от края на декември миналата година да обжалва пред Конституционния съд на РБългария влезлите в сила промени в Наказателния кодекс, с които се премахна давносттта за престъпленията на комунизма, отбелязват прозападни сайтове.

 

«За нас това е недопустимо и неприемливо в 21 век да не може да се потърси справедлива отговорност за престъпления, свързани с етническа и религиозна дискриминация, етническо прочистване и геноцид. За цивилизования свят престъпленията на тоталитарния режим спрямо мюсюлманите в България са точно такива. Федерация «Справедливост-България» счита, че не българският народ, а конкретни лица носят наказателна отговорност за престъпленията срещу мюсюлманите в страната и е реално да понесат възмездие».

 

Организацията признава, че е работила активно с депутати при внасяне на промените в Наказателния кодекс, които сега главният прокурор атакува в Конституционния съд. Федерация «Справедливост- България» предупреждават, че ако Конституционния съд се съобрази с искането на Сотир Цацаров, те ще обжалват това решение и ще го атакуват пред всички европейски институции, включително и пред Европейския съд за правата на човека.

В документа се твърди, че «е недопустима и несправедливо тълкуването, както в морален, така и в юридически пан, тъй като извършените от комунистическия режим престъпления срещу мирни граждани, защитавали своите изконни граждански права и имали смелостта да ги отстояват, не трябва да има давност!»

Авторите на документа продължават: «Не трябва да има давност да престъпленията на комунизма. Не трябва да има давност за престъпленията срещу българския народ и неговата неразделна част етническите малцинства. Недопустимо е в XXI век да не може да се потърси справедлива отговорност за престъпления, свързани с етническа и религиозна дискриминация, етническо прочистване и геноцид. За цивилизования свят престъпленията на тоталитарния режим спрямо мюсюлманите в България са точно такива. Федерация «Справедливост България» счита, че не българският народ, а конкретни лица носят наказателна отговорност за престъпленията срещу мюсюлманите в страната и е редно те да понесат справедливо възмездие», — пише в документа до главния прокурор на страната Сотир Цацаров.

 

Авторите на документа продължават: «Комунизмът нанесе злини на човечеството. Седем страни подкрепиха предложението на Естония за създаване на специализиран международен съд за престъпленията на комунизма. Във всички държави от бившия Източен блок бяха отворени досиетата на лицата, сътрудничили на престъпната комунистическа власт, като беше проведена и справедлива лустрация. В съседна Румъния това се случи преди една година. Във всяка една от тези страни се създадоха институти за национална памет, за да се съхрани обективната история за тези мрокобесни  времена. Единствено в България не се проведе лустрация — нито пълна, нито частична. Нямаме и Институт за народната памет. Сега, по инициатива на самия Главен прокурор, се обжалват текстове от НК, които дават надежда, че и в България може да има справедливост за репресираните от комунистическия режим граждани на Република България и техните наследници.

 

…Ние категорично не смятаме, че този акт на Главния прокурор на Република България е морален и справедлив!

 

…Надяваме се, че при вземане на решението ще бъдете достатъчно безпристрастни и обективни и няма да се водите от предразсъдъците на миналото!

 

В същото време сме длъжни да заявим нашата готовност да защитим правата си, така както сме го правили и по време на мракобесния комунистически режим!

 

Всяко решение, което ни ощетява и ограничава възможността да получим справедливост за претърпените от нас и от нашите деца и близки лишения и жертви по време на комунистическия режим, ще бъде обжалвано пред съответните Европейски конституции, включително и в Европейския съд за правата на човека.

 

…Паметта на жертвите на комунизма изисква справедливост» (това е написано с главни букви, бел.ред.).

 

Подпис: Сезгин Мюмюн

 

Дата: 201. 2016 година

 

Сега да видим кой е този Сезгин Мюмюн.

 

През 2012 година съоснователят на ГЕРБ Сезгин Мюмюн иска турски университет в България!

 

Съденият за шпионаж в полза на Анкара е подал заявление до тогавашния министър на просветата Сергей Игнатов.

 

Той иска създаването на университет, в който изцяло да се преподава на турски език. Мюмюн е един от съоснователите на партия ГЕРБ. Според Мюмюн, основание за искането му за лиценз за университет на турски език в България е чл. 13 от конвенцията за защита на националните малцинства.

 

Той предвижда висшето училище да е частно и да се нарича Балкански университет.

 

В същото заявление Мюмюн настоява и за пренаписването на учебниците по история. Той иска в тях да няма текстове, които да допускат етническа омраза, а «толерантно» да се отразява миналото.

 

Сезгин Мюмюн е роден през 1967 г. в Исперих и трудно говори български. През 1989 година е съден от социалистическа България за шпионаж в полза на Турция.Осъден е на 20 години затвор. Лежи около 4 години, а през 1990 г. излиза като «репресиран от Възродителния процес». Той е и един от създателите на ДПС. Семейството му живее в Истанбул.

 

През 2006 г. регистрира НПО «Национален център «Справедливост». В същото време става и съосновател на партия ГЕРБ.

 

На 6 февруари 2007 г. Сезгин Мюмюн заявява пред «Монитор», че «партньорството ни с ГЕРБ е базирано на единомислие».

 

Справедливост България e 2Справедлива България  3

Тагове: ; ; ; ; ; ;