Терористите от незаконните въоръжени формирования признаха, че в боевете за град Ретиян на север от столицата на провинция Алепо въоръжените сили на Сирия с подкрепата на ВКС на Русия са ликвидирали 300 бойци от групировката «Джебхат ан-Нусра».

 

«Терористите признаха за смъртта на 300 привърженици на «ан-Нусра» в боевете за Ретиян на север от Алепо», — съобщиха арабски медии.

 

Сирийската армия миналата седмица отряза основните пътища за снабдяване на терористите в северната част на провинция Алепо, които пътища идват от Турция. След това войската с подкрепата на опълчението, ВКС  на Русия и сирийските ВВС успяха да пробият 4-годишната блокада на градовете Нубел и аз-Захра, където бяха обсадени около 70 хиляди жители. В петък правителствената войска продължи настъплението си на север от турската граница. Най-ожесточени са боевете за град Ретиян, които продължават.

 

От март 2011 година в Сирия продължава въоръженият конфликт, в резултат на който, според данни на ООН, са загинали над 220 хиляди човека.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;