Ердоган trittПрезидентът на страната Реджеп Ероган разкритикува политиката на двойните западни стандарти, които въоръжават, според него, бойците от Работническата партия на Кюрдистан и сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз, които Анкара счита за терористични организации, свързани една с друга.

 

«Свидетели сме на това, как оръжието, които ползват терористите, е произведено на Запад. При това в ръцете им е оръжие, произведено от най-различни западни държави. Т.е. терористите са въоръжени с оръжие, произведено от тези, които заявяват, че се борят срещу тероризма», — заяви Ердоган в речта си в събота по време на Световния туристически форум в Истанбул. Цитира го агенция Anadolu.

 

Той изрази съжаление във връзка с това, че исканията на Турция често се игнорират от Запада. Според Ердоган, от страна на западните държави остават незабелязани «eтническите чистки», терористичните актове и активното сътрудничество на ПДС с режима на президента на Сирия Башар Асад.

 

«Нашата борба с РПК продължава вече 35 години. Но ние никога не сме отстъпвали и с търпение продължаваме борбата и до днес», — добави президентът на Турция.

 

Тагове: ; ; ; ;