Басурин 2Разузнаването на ДНР е открило струпването на украински танкове и самоходни артилерийски установки около Мариупол, съобщи пред журналисти зам.началникът на щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин.

 

«Разузнаването на ДНР продължава да фиксира концентрация на въоръжение и личен състав около Мариупол. В района на населеното място Мирное са разположени шест танка, 13 артилерийски установки и до 100 човека личен състав допълнително», — отбеляза Басурин.

 

Според него, струпването на въоръжение и военни около «границата», а също стрелбите от страна на украинските силоваци «демонстрират двойните стандарти на Киев».

 

«Ескалацията на напрежението по «граничната линия», агресивната риторика на украинските медии, стрелбите…доказват, че ръководството на Украйна няма интерес конфликтът в Донбас да се разреши по мирен път, те всячески се стремят към неговото изостряне», — добави Басурин.

 

Украинските власти по-рано увериха, че броят на стрелбите в петък в Донбас са били рекордни от август миналата година — 84, като всеки четвърти изстрел е бил от тежко оръжие. 11 украински военни са ранени. На свой ред ДНР споделиха, че украинските военни 36 пъти са нарушили режима на тишина в петък.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;