Агресивното поведение на Турция става все по- очевидно. След бруталния жест със свалянето на руския самолет Турция показа, че е готова да пуска кръв. Въпреки острата осъдителна реакция от много страни по повод варварското посегателство, Турция не успя да прикрие престъплението си, и сякаш съвсем изгуби контрол забравяйки за международното право и понятия като дипломация и цивилизована политика.
Спомни си за тях, едва когато разбра, че такъв жест няма как да остане без последствия, както за икономиката, така и за образа й на политическата сцена. САЩ нямаха нищо против да се наслаждават на зрелището, защото пак с чужди ръце успяваха да продължат да прокарват собствените си интереси, ползвайки агресията на официална Анкара като спец ефект в холивудска продукция.
1
Успехите на Русия в Сирия, объркаха жестоко плановете и на  САЩ, и на Турция. За САЩ играта на война, в която ИДИЛ — » Ислямска държава», » ДАЕШ», и т.н, които бяха създадени като пореден медиен проект, превърнал се в адска машина за смърт, всяваща страх, и носеща власт и долари, започна да загрубява, но бушонът, който специалните отдели и департаменти  бяха предвидили се оказа ЕС- така мечтан от Турция, която освен руските туристи, с които категорично се прости, понесе загуби и от разкритията за нелегалните доставки на нефт, оръжие и много мръсни тайни, които станаха все по-явни за обикновените хора.
Без излишни притеснения САЩ и Турция обединиха действията си, които станаха още по-настъпателни и брутални.
Нато от една страна, продължи да прави неприлични предложения ( поканата на Черна Гора в Нато) за да покаже еднозначно, че ще заеме всички стратегически точки на Балканите, независимо от това, кой какво мисли, а Турция развърза ятагана и започна истинска сеч по кюрдското население.
«Сус!»- Европейския съюз интелигентно шокиран, се понесе на вълните на мигрантския ужас ( давайки на Турция обещания и евра за да помога с кризата), пишейки безмислени стратегии, предписания и измислени решения за милионите влизащи през всички граници на европейското пространство- влизащи, чупещи, искащи «толерантност».
Европа изпадна в истерия- политически и психическа, а народите започнаха да схващат «евроинтерграцията» и «европейските ценности» ( които Нато, самоотверженно ще защитава, за това трябва да разположи навсякъде военна техника, роти  и батальони)- няма не искам.
Но тук Балканите се събудиха- луда кръв…която носи паметта на дедите си, пазили тези земи, тези завети, тази вяра, че духът е непобедим, и човек трябва да брани честта на родината си.
Битките почнаха. И игри и задявки с историята, с толерантни министри, готови да скрият от децата си именно този дух несломим, запазил тази земя, с чест и достойнство, за да бъдем играчки в куклено шоу на чужда програма…кой може да продаде душата си?

 Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;