Турция Ирак tБългарският парламент в петък позволи бойни самолети на НАТО да „охраняват“ въздушните граници на страната, пишат в петък руски медии.

Опозиция в българския парламент обвини властта в страната, че с това гласуване пренебрегват изначалния човешки инстинкт за самосъхранение.

 

Според опозицията, след гласуването в петък в небето над България ще се разпореждат „натовски“ самолети на турските ВВС, а това българският народ никога няма да го прости.

 

„Российская газета“ изразява становището, че България е била 500 години под османско робство и след днешното гласуване на управляващата дясна коалиция в парламента явно българите ще са «във възторг» от случващото се с националната сигурност и националното достойнство на страната.

 

Руското издание припомня за радостта на българите през 1991 година, когато Варшавският договор бе ликвидиран. Изданието припомня още за ликуването на множеството българи и за напразната им вяра и надежда, че страната ще се превърне в независима и суверенна държава, която сама ще определя съдбата си.

 

Журналистите от руското издание отбелязват, че скоро след зловещата 1991 година управляващото тогава прозападно управление на страната е лишило България от така желаната независимост. Така днес, според руското издание, България в името на «светлото бъдеще» с НАТО, отдавна е в ролята си на пионка и марионетка на САЩ и Брюксел.

 

 

Авторите на статията от руското издание допълват, че са наясно, че понастоящем управляващите нямат голям избор, освен послушно да вдигат ръка «ЗА» на всичките си срещи в Брюксел.

 

Явно българите не се учат от грешките си, прави извода си изданието и допълва, че решението за съвместната охрана на въздушното пространство на България е прието в петък във връзка с катастрофалното състояние на българските ВВС, които имат на въоръжение руските самолети МиГ-29, нуждаещи се от ремонт.

 

Изданието пише, че за ремонта на българските МиГ-ове няма пари в държавната хазна.

 

Без да отчита горното, Брюксел продължава старата си песен: «Всичко е наред! Никога не е било така добре», — резюмира руското издание.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;