Маските на революцията 005Документалният филм на френския режисьор Пол Морейра «Маските на революцията», посветен на събитията в Украйна през 2014 година, е правдиво повествование за държавния преврат, който най-накрая бе показан на Запад, каза бившият премиер на Украйна Николай Азаров.

 

Но, както подчертава той, все пак остава чувството за недоизказаност. Азаров твърди, че съвсем не всички материали, които са на свободен достъп за всеки обективен журналист, са били използвани от автора.

 

Затова филмът не е успял да предаде «пълна и убедителна картина на случилото се: как се е използвала тълпата като защитен щит, зад който се прикривали неонацистките банди, осъществили държавния преврат в Киев.

 

«Вече има доказателства за това, че ръководителите на заговора бяха заповядали на подчинените си първи да използват оръжие на Майдана», — пише екс-министърът.

 

Той твърди, че ако Морейра бе показал кадри от кървавата вакханалия, която е била в центъра на Киев, то маските на организаторите на преврата биха били окончателно свалени.

 

Френският журналист не е разказал за ролята на министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша около съглашението от 21 февруари 2014 година за политическото регулиране на кризата, добавя политикът.

 

Именно тези две събития, твърди Азаров, са се превърнали в катализатор за кървавия държавен преврат в Украйна.

 

Но, отбелязва той, филмът разобличава престъпни личности, които играят главна роля в «eвроинтеграцията».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;