Белорусия Миск 1Съвета на министрите на Белорусия прие решение за изплащане на възнаграждения на граждани, ако помагат в борбата с корупцията, се казва в съобщение на пресслужбата на белоруското правителство.

 

«Изплащането на възнаграждения и други плащания на физически лица, които съдействат за борба с корупцията, ще бъдат осъществявани в случаите на предоставяне на информация, предмети и документи, съдействащи за доказване на корупционното престъпление, а също за предоставяне на сведения за местонахождението на търсени от закона лица, извършили корупционно престъпление», — се казва в постановлението на правителството.

 

Гражданите ще получават възнаграждение само, ако предоставят информация за местонахождението на паричните средства и друго имущество, получени в резултат на корупционното престъпление, а също при друго съдействие за предотвратяване на вреда, причинена от корупционно престъпление, както и при оказване на значима за органите на криминалната полиция помощ.

 

Възнаграждения няма да се изплащат на лица, които са участвали в криминални процеси, на военнослужещи или държавни служители и друга организации, които се борят с корупцията.

Тагове: ; ; ; ;