Най-силното оръжие в този суетен век е вярата ( не атомната бомба или Нато както си мисли Обама), и ако днес човечеството ни е изправено пред толкова страшни изпитания, кръвопролития, грехопадения, и хората са унесени в гонене на вятър , ако съвремениия ни век с всички достижения на науката, техниката, е  изместил ценностите, и лъжите са станали толкова изкусни  и толкова много…то е време да си спомним, че има Бог.

 

» В началото бе словото…»

 

Думи на любов и думи на война…вечната борба между доброто и злото в единственото време, което има всеки един от нас- дарът Живот.

Именно днес, в нашето време, когато цивилизацията и развитието са добили извратени форми, остава простата истина, че животът е най-висшата ценност, която всеки един от нас е получил като дар.

И няма нищо по-драгоценно от него.

 

Объркания ни свят има нужда от покаяние и молитва, от надежда и любов, за да съзидаваме.

Сбърканите понятия, алчността, безразличието към душевната ни същност, днес са най-страшното ни наказание, и именно в този преломен момент връщането към духовното начало, е единственият ни път, за живот.

 

В нашия ултрамодерен информационен век, устоите на християнството, на вярата, са оръжието, с което ще победим порочните си страсти.

 

Славянските народи носят тази мисия- в тежки времена, да върнат вярата в Бог, когато хората забравят за него.

 

photo_verybig_1478157

 

За това  църквата, и духовниците пазят този завет от зараждането на християнството до днес, и е добър знак, когато обединяват молитвите си.

Светия Синод на Българската Праославна Църква покани Негово Светейшество Патриарх Кирил на Москва и цяла Русия, за тържествено прославление на  свети Серафим, което ще се отслужи на 26 февруари в деня на кончината на светеца погребан в криптата на Руската църква в София.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;