Сирия армия стратегическо място 2Сирийската армия напълно прочисти от терористи стратегическото важно населено място Осман, разположено в провинция Дераа в южната част на страната, съобщи в петък за РИА Новости военен източник.

 

«Осман е под наш контрол. Сега сапьорите разминират домовете. Нашите отряди прочистват отделните домове в покрайнините», — заяви събеседникът за агенцията.

 

В боевете с правителствените части за контрола над Осман ислямистите са загубили не по-малко от 36 човека. При отстъплението си те са изоставили значителна част от боеприпасите си, оръжието и транспортните средства.

 

Осман се намира на стария път Дамаск-Дераа в непосредствена близост до самия град Дераа. Освобождението на този път от терористите ще опрости снабдяването на войската в южната чат на страната и ще гарантира живота на жителите на Дераа от минометни и ракетни обстрели.

 

В сряда след началото на щурма терористите откриха хаотичен огън по град Дераа, в резултат на който загинаха 15 човека, а около 60 граждани са ранени.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;