ИДСАЩ молят своите граждани да не извършват пътувания в юго-източна Турция, която граничи със Сирия, препоръката е разпространена от Държавния департамент.

 

По-рано в четвъртък официалният представител на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков заяви, че съществуват сериозни основания да се подозира Турция в подготовката на военно нахлуване в Сирия. Държавният департамент на САЩ заявиха едва по-късно, че знаят за военните мерки, които Турция предприема на границата си със Сирия, но не са готови да ги коментират.

 

«Държавният департамент на САЩ предупреждава гражданите на страната за пътувания в юго-източна Турция заради повишена заплаха от терористични нападения от страна на международни и местни терористични групировки. Гражданите на САЩ трябва да бъдат внимателни, пътешествайки в Турция», — се казва в ново съобщение от държавния департамент.

 

«Целта на терористите са популярните туристически градове, правителствените сгради на САЩ, полицията и други местни органи на властта в цяла Турция. Запазва се заплахата от отвличания, особено в юго-източната част. Войната в Сирия влияе върху граничните райони в Турция», — съобщава държавният департамент на САЩ.

 

«В името на вашата безопасност, избягвайте пътувания в Турция, особено около сирийската граница, дръжте се по-далеко от струпвания на хора и бъдете внимателни, ако сте в популярни туристически обекти», — се казва в съобщението. 

 

Държавният департамент призовава американските граждани да спазват предупрежденията на местните власти и да следят турските средства за масова информация.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;