Дейвид Камерън 9032Според допитване до общественото мнение, публикувано в Times, одобряващите излизането на Великобритания от Европейския съюз британци са 45% — с 9% над желаещите да останат в състава на ЕС.

 

«Кампанията за излизане от ЕС достигна най-големия си връх, защото обществото във Великобритания отхвърли сделката на Дейвид Камерън за реформиране» на отношенията между Лондон и Брюксел, пише изданието.

 

Times допълва, че само за седем дена преднината на евроскептиците над привържениците на евроинтеграцията е набъбнала с 5%. Причина за този взрив на положително отношение към излизането на страната от ЕС било точно проектоспоразумението за реформа, за което британците били информирани във вторник.

 

Британците се опасяват, че в проектоспоразумението няма надежден и дългосрочен механизъм за спиране достъпа до британските социални помощи за хилядите мигранти, които вече населяват Острова.

Проектът за споразумение е подкрепен само от 22 % от запитаните, 46 % от британците считат, че националния парламент трябва да наложи вето върху изпълнението на текста в настоящия му вид.

Тагове: ; ; ; ; ;