Мирчев Константинов 061«Стига вече сме търсим скандала, дайте да видим какво трябва да се направи в образованието.» Това заяви проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ тази сутрин.

 

Социологът Михаил Мирчев заяви в сутрешния блок, че избирането на Меглена Кунева е станало с гласовете на депутати, липсващи от залата. Мирчев допълни още, че тази маневра се се осъществява безкрайно често в парламентарната зала.

 

«Изборът на Меглена Кунева вчера доказва изключително ниско доверие към нея. В това отношение госпожата е абсолютен национален рекордьор. Негативите дори към Симеон Дянков, който беше най-мразеният министър, не паднаха под 70% . На Кунева й липсва компетенция за образованието и просветата. Знаете ли какво ще стане сега? Ще стане следното: Даниел Вълчев ще управлява скрито, анонимно и де-факто, а Кунева няма да слиза от екраните с постоянните й европеидни обяснения“, убеден е Мирчев.

 

Проф. Константинов добави, че кандидатурата на Кунева е решение на Реформаторския блок и ако някой се сърди на някого, то трябва да е на Реформаторите.

„Циркът при реформаторите е пълен, тотален и абсолютен», добави той.

 

«Обаче, ако зад гърба на Кунева стои Вълчев, има шанс нещата в просветата да бъдат наред», — поясни проф. Константинов.

 

Той допълни още, че смята за повече от необходимо 12-и клас да бъде премахнат. Ако не знаете, да ви кажа, че в страната имаме училища фантоми, там деца не ходят.

 

А Фонд Научни изследвания?!, — продължи да задава въпроси проф. Константинов. — Там пък се краде в индустриални мащаби. Днешните младежи си остават неграмотни и след като завършат средно образование. Нещо повече, по този начин, с това образование, нашето бъдеще, децата ни, остават тотално непригодни за живота, — разпалено защити тезата си проф. Константинов

 

Михаил Мирчев заяви, че наблюдава поредния абсурд в политиката:

«Уж все търсим нови хора, а постоянно лансираме старите проститутки да се въртят в бардака».

 

Проф. Михаил Константинов даде коментара си и по отношение на националния скандал около термините робство и съжителство в българските учебници.

 

„Не може така пред къра да го дават някои. Има теми табута — това е робството. Долу ръцете от робството. Хич не е важно как академиците го дефинират това робство, народът не се нуждае от дефинициите на академиците, за да знае, че България е била 500 години под турско робство. Ако в просветното министерство работеха хора с нормално количество мозък, нямаше да си завират въобще ръцете в темата за робството. Но явно в МОН има хора, които нямат нормално мозък под черепа, те трябва да се изринат, предложи Константинов.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;