Сирия Дераа 3Сирийската армия с подкрепата на артилерията и авиацията започна щурм към населеното място Осман в провинция Дераа в южната част на страната, предаде бригаден генерал Али ал-Асаад.

«След пълното обкръжение на Осман предните отряди започнаха настъпление. По огневите позиции на врага най-напред нанесе огън авиацията. По сградите, в които се укриват терористите, стреля артилерията», — съобщи за РИА Новости генералът.

 

Щурмови отряди на сирийската правителствена армия са започнали настъпление в няколко направления от страна на град Дераа. Военните са се придвижили няколко стотин метра навътре от центъра на града, редица сгради вече са под контрола на армията.

 

Селището Осман се намира на старото трасе Дамаск-Дераа в непосредствена близост до самия град Дераа. Завземането на трасето ще опрости снабдяването на армията и ще обезопаси жителите на Дераа от минометни и ракетни обстрели.

 

В сряда след началото на щурма терористите откриха хаотичен огън по град Дераа, в резултат на който загинаха 15 човека, а около 60 граждани са ранени.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;