НАТО ltОбвиненията на НАТО по адрес на Русия, а също масираната информационна атака на западните медии за някаква «военна заплаха» от руска страна са свързани със започването на избирателния цикъл в Русия, счита първият зам. председател на отбранителния комитет в Съвета на федерациите Евгений Серебренников.

 

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг по-рано изнесе доклад, в който дава за пример 2013 година, когато, според него, Русия е провела 18 широкомащабни учения, които уж «включвали симулация на ядрени атаки по страните-членки и партньорите на НАТО, в частност, ученията през март 2013 година за нападение над Швеция».

 

В сряда ВВС представи пред зрителите си измислен сценарий за потенциален конфликт между Русия и НАТО. Според авторите на сценария, човечеството ще бъде спасено от ядрената война от членовете на британския министерски съвет.

 

«Отдавна сме готови за масираната информационна атака към Русия в навечерието на изборите в страната — първо за Думата, после и президентските», — каза Серебренников за РИА Новости.

 

Той подчерта, че «успехите на Русия на международната арена предизвикват още по-голямо желание в западните страни да ударят по политическата ситуация в Русия, но това няма да се случи — подкрепата на ръководството на страната е много висока», — допълни той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;